Kuvassa voi olla ainakin yksi henkilö, seisovat ihmiset, ulkoilu ja yleisö

 
Kunnanjohtaja Erkki Eerolan ja kuntalaisten puheenvuoron käyttäneen Jarmo Töyräksen puheiden lisäksi tarjolla oli glögiä, pipareita ja riisipuuroa. Tilaisuuden musiikista vastasi kaikkien tuntema, Hiidenrannan laulava kauppias, tangokuningas Antti Raiski ja tilaisuuden juonsi totuttuun tapaan Anna-Liisa Tilus.
 
Luonnollisesti päivän tärkein vieras oli Joulupukki🎅, joka saapui paikalle ponin vetämänä. Porot oli tällä kertaa jätetty kotiin lepäämään Joulua varten. Ohjelmassa oli myös poniajelua lapsille.
 
Kilta toteutti tämän tilaisuuden yhdessä Vihdin Yrittäjien ja Business Vihdin kanssa.

 

 

Kuvassa voi olla 9 henkilöä, seisovat ihmiset, ulkoilu ja puu

 

Itsenäisyyspäivän juhlapuheen piti tänä vuonna eversti Hannu Kontiainen. Elämme poikkeusolosuhteita Euroopassa. "Historia on toistanut itseään" totesi hän puheessaan viitaen Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaan.

Tilaisuuden ohjelma muuten oli perinteinen;

Nummelan kilta vastasi lipunnostosta ja seppeleen laskusta. Vihdin mieskuoro vastasi lauluesityksistä. Lukion kirjoituskilpailun voittaja Kaisa Kontio luki kirjoituksensa. Killan tervehdyksen esitti Jarmo Töyräs ja lopuksi halukkaat nauttivat pullakahvit Cafe Neilikassa.

Kiitos yhteistyöstä Esasähkö Oy ja Havukorpi Oy.

Lisää aiheesta facebook-sivuillamme:  

https://www.facebook.com/NummelanKilta/posts/pfbid02Wsu3hZc5uwQbtkUoFKtLn738hzHpomtZrp6MvjmxfP1rdxTHobKtbAkfxDc53invl

 

Kuvassa voi olla 1 henkilö ja sisätila

 

Tämän vuoden kilpailun voitti Kaisa Kontio (kuvassa) kirjoituksellaan "Suomalaisuuden perimä". Onnea Kaisa!

Nummelan kilta on vuodesta 1997 lähtien järjestänyt "Suomen itsenäisyys"- aiheisen kirjoituskilpailun Vihdin lukion lukiolaisille.

Palkinto oli arvoltaan 200 euroa.

Lisää aiheesta facebook-sivuillamme:

https://www.facebook.com/photo?fbid=524342779734533&set=a.466102595558552

Nummelan Kilta on käynnistänyt yhdessä Vihdin koulujen, poliisin ja LähiTapiolan kanssa projektin nuorten mopoilun turvallisuuden parantamiseksi. Syksyn tilaisuudet järjestettiin 20.9.-21.9.2022 välisenä aikana Kuoppanummen, Nummelanharjun, Vihdin sekä Otalammen kouluilla. Tilaisuuksiin osallistui yhteensä satoja oppilaita. Vanhempien iltatilaisuus aiheesta on 29.9.2022. 

Tarve valistukseen on ilmeinen koska mopojen määrä on lisääntynyt merkittävästi ja nuorilla ei välttämättä ole itsellään selkeää kuvaa pelisäännöistä ja riskeistä, joita liittyy esimerkiksi mopojen virittämiseen vakuutusturvan suhteen. Viritetty mopo on aina laiton. 

Valitettavasti viritetyt mopot näkyvät häiriköintinä etenkin Nummelan keskustassa ja samalla lisäävät turvattomuuden tunnetta kansalaisissa.

Itse aiheesta tilaisuuksissa luennoi asiantuntevasti ja innostavasti liikenneopettaja Tommi Laaksonen Luksiasta, poliisin kannustavan puheenvuoron käytti Ville Saukkola. Projektista vastaava Raimo Ylikarjula kertoi onnettomuustilastoista läntisellä Uudellamaalla ja jo nyt vuoden 2022 luvut ovat hälyttäviä, n. 180 onnettomuutta.

Projektin suojelijana toimii poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Kiltakomentaja Tauno Maksniemi lausui avaussanat ja mainitsi, että keväällä projekti jatkuu luennoilla ja mopoilijoille tarkoitetulla ajoharjoittelutapahtumalla. Projektiryhmässä toimii lisäksi Pentti Hannukainen ja Sami Ylikarjula.

Suurkiitos kouluille ja erityisesti Kuoppanummen koulukeskuksen rehtorille Markku Tolvaselle koordinoinnista. Iso kiitos myös LähiTapiola Etelälle, joka mahdollistaa projektin jatkuvuuden tukemalla projektia.  

"Kansalaisten turvallisuus syntyy tunteesta ja siitä, että kaikki noudattavat yhteisiä pelisääntöjä. Tässä etenkin vanhemmilla on tärkeä rooli, puuttuminen on välittämistä."

                                                                                          Seppo Kolehmainen, poliisiylijohtaja

Projektin tavoitteena on kannustaa etenkin Nummelan kivijalkaliikkeitä parempaan palveluun ja esillelaittoon. Tavoite on ylipäätään lisätä palveluiden elinvoimaisuutta ja näkyvyyttä. Projekti käynnistyi syyskuun alussa kun Nummelan Kilta ojensi Putiikki Bran yrittäjälle Merja Järventaustalle ensimmäisen kunniakirjan asiaan liittyen. Projekti jatkuu loppuvuodesta jolloin asiakkaillakin on mahdollisuus vaikuttaa valintaan, toteaa projektia vetävä Juha Vesanto.