Projektin tavoitteena on kannustaa etenkin Nummelan kivijalkaliikkeitä parempaan palveluun ja esillelaittoon. Tavoite on ylipäätään lisätä palveluiden elinvoimaisuutta ja näkyvyyttä. Projekti käynnistyi syyskuun alussa kun Nummelan Kilta ojensi Putiikki Bran yrittäjälle Merja Järventaustalle ensimmäisen kunniakirjan asiaan liittyen. Projekti jatkuu loppuvuodesta jolloin asiakkaillakin on  on mahdollisuus vaikuttaa valintaan, toteaa projektia vetävä Juha Vesanto.

 

Nummelan kaunein piha -kilpailu on järjestetty vuodesta 1967. Kilpailun tarkoituksena on edistää nummelalaisten kiinnostusta viihtyisämmän asuinympäristön kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Vuoden 2017 teemana ovat kerrostalopihat. Kilpailulautakuntaan kuuluu edustajat Nummelan Martoista sekä Nummelan Killasta. Tuomaristo arvioi pihan yleisilmettä ja viihtyvyyttä sekä ylläpidettyä vaikutelmaa.

 

Kuvassa vuonna 1985 ensimmäinen Kaunein Piha kilpailun voittanut kerrostalopiha, As Oy Hannanhovin piha, joka edelleen on yksi Nummelan kauneimmista pihoista.

 Jälleen tänä vuonna, viime vuoden tapaan, kilpailuun on myös kaikkien vihtiläisten mahdollisuus tehdä ehdotuksia, palkittavasta kerrostalopihasta. Ehdotuksia voi jättää osoitteessa http://nummela.trimblefeedback.com/

Kaikkien ehdotuksen tehneiden kesken arvotaan kilpailun yhteistyökumppanin, Nummelan K-Raudan, lahjoittama 100 euron lahjakortti. Pihakilpailun voittaja julkistetaan elokuun lopussa ja kilpailun voiton kunniaksi voittajatalon seinään kiinnitetään voitosta kertova messinkilaatta ja voittaja palkitaan myös K-Raudan lahjakortilla.

 

Jätä ehdotus

 

Lisätietoa kilpailusta 

Jarmo Töyräs
varakiltakomentaja
Nummelan Kilta ry
       

 

 

 

 

Nummelan kaunein piha -kilpailu on järjestetty vuodesta 1967. Kilpailun tarkoituksena on edistää nummelalaisten kiinnostusta viihtyisämmän asuinympäristön kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Vuoden 2016 teemana ovat omakotipihat. 

 

Pihakatu

 

Kilpailulautakuntaan kuuluu edustajat Nummelan Martoista sekä Nummelan Killasta. Tuomaristo arvioi pihan yleisilmettä ja viihtyvyyttä sekä ylläpidettyä vaikutelmaa. Luonnollisesti pihan toimivuus, turvallisuus sekä istutusten kerroksellisuus vaikuttaa arviointiin. Kilpailuun ei tarvitse erikseen ilmoittautua vaan tuomaristo tarkkailee ympäristöä. Tänä vuonna kilpailuun on tuotu uutena mahdollisuutena vinkkauspalvelu. Eli osoitteessa http://nummela.trimblefeedback.com/ voi vinkata naapurin, tuttavan, tuntemattoman tai vaikkapa omaa pihaa. Ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti tuomariston toimesta. 

Palvelun käyttö on helppoa klikkaa ”kaunein piha 2016” painiketta syötä palautekenttään lyhyet perustelut kauneimmalle pihaehdotukselle. Voit myös liittää mukaan valokuvia sekä kohteen sijainnin karttapohjalle. Sovellus toimii hyvin myös älypuhelimen avulla ja tällöin sijainti tallentuu järjestelmään automaattisesti. Vinkkaaminen myös kannattaa, koska kaikkien ilmoituksen tehneiden kesken arvotaan Nummelan Rautian 100 euron lahjakortti. Muista siis liittää ilmoituksen yhteystiedot osioon omat tietosi.

Kilpailun aikana voi käydä katselemassa facebook- sivuilla vinkkejä oman pihan ehostamiseen. https://www.facebook.com/Nummelankauneinpiha/  

Voittaja ratkeaa syyskuun alussa ja tulee saamaan kunniamaininnan lisäksi myös 100 euron lahjakortin Nummelan Rautiaan. 

Lisätietoa kilpailusta 

Mike von Wehrt
varakomentaja
Nummelan Kilta ry
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040-7360500

       
 

 

 

 

Nummelaneuvos on Nummelan Killan myöntämä arvonimi huomattavasta henkilökohtaisesta panoksesta Nummelan taajaman kehittämisessä. Nummelan Kilta myöntää korkeintaan yhden arvonimen vuosittain. Hallituksella on oikeus poiketa myöntämissäännöistä poikkeuksellisin painaviin syihin vedoten. Nummelaneuvokselle luovutetaan arvonimen tunnusmerkiksi punainen baretti, jossa on Nummelan Killan merkki.

Nummelaneuvoksen baretin käytöstä on annettu seuraava suositus:

Baretti on sileä ja laskeutuu juuri oikean korvan päälle. Baretin laita on juuri korvalehden yläpuolella eikä tule korvan päälle. Baretti asetetaan päähän siten, että molempien korvanlehtien ja kulmakarvan päälle jää kahden sormen levyinen väli. Baretin tulee olla pari kokoa normaalia hattua pienempi, jotta vaatimukset täyttyvät. Baretin kurenauhan kireyttä säädetään naruilla, nämä tulee solmia ja piilottaa baretin alle pois näkyvistä. Kokardin tulee olla suoraan vasemman silmän yläpuolella.

Barettia pidetään päässä:

  • kiltaveljien kutsu/onnittelu/merkkitilaisuuksissa
  • itsenäisyyspäivän lipunnostossa, huomioiden säävaraus
  • joulunavauksessa
  • uuden neuvoksen julkistamistilaisuudessa

Barettia ei pidetä päässä:

  • seppeleen laskun aikana
  • veteraanien iltahuudon aikana
  • rukouksen aikana

Barettia yllä mainituissa kohdissa voi pitää naisneuvokset.

Nummelaneuvoksen siirryttyä ajasta iäisyyteen, toivotaan omaisten säilyttävän baretin, joko muistona tai arvokkaasti hävittämällä esimerkiksi mukaan hautaamalla.